X close form

Contact

To contact me for questions or information, please fill out this form.

Prefer to call?
You can reach me at +31 (0)6 31 97 43 36

Or call me at +31 (0)6 57 866 096

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Groep Heylen HQ
heylenwarehouses.com

T-Port

Logistic
Campus

XL Businesspark Twente

Heylen Warehouses start met bouw fase 3 van  logistieke campus T-Port Logistic Campus.

Werkgelegenheid Twente krijgt boost.

Back to news
June 15, 2020

T-Port Logistic Campus breidt verder uit met de start van de volgende bouwfase op XL Business Park Twente. Gelegen op een centrale plek in Oost-Nederland,  dichtbij de Duitse grens en met een on-sitebarge terminal, doet T-Port Logistic Campus in Almelo zijn naam op plek 6 van de logistieke hotspots in Nederland alle eer aan.

Landingsplaats


De eerstvolgende 3 units op fase Noord worden gebouwd naar de succesvolle campusgedachte van Heylen Warehouses. Gezien het huidige klimaat na de Covid-pandemie en het booming effect van e-commerce, zoeken meer klanten meteen beschikbare ruimte om de overcapaciteit van de aanvoer van producten te kunnen verwerken. Daarom heeft Heylen Warehouses het besluit genomen de volgende fase te starten om zijn klanten de flexibiliteit te geven te kunnen groeien in uitdagende tijden. Zo’n 33.000m², onderverdeeld in 3 schakelbare units, state-of-the-art logistieke magazijnen met in het oog springende kantoren zullen weldra op de vlakte herrijzen. De resterende 90.000m² zullen gefaseerd worden gerealiseerd. Heylen Warehouses zal op deze site zijn standaard verhogen naar een vrije hoogte van 13.70m om in te spelen op de nieuwste trends in de e-commerce markt. “We zijn pionier en grondlegger van technologische innovaties en pogen met de verhoging van de standaard vrije hoogte in België en Nederland zo onze gebouwen meer dan ooit futureproof te maken.” zegt Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses.

Logistieke hotspot


Multimodaliteit op deze logistieke toplocatie is één van de ingrediënten van het succes van T-Port Logistic Campus.  Zowel over het spoor, over het water als over de weg is T-Port Logistic Campus optimaal bereikbaar. Een strategische positie op het kruispunt van Noordzee, Baltische regio en het Scandinavisch-Mediterraans TenT knooppunt in het centrum van Europa. De moderne Combi Terminal Twente staat naast de deur om containers direct van het schip naar het distributiecentrum te brengen, en andersom. CTT is één van de grootste containerterminals in Nederland met een overslag van circa 100.000 TEU in Almelo, en dagelijkse afvaarten tussen de andere eigen terminals van Hengelo en Rotterdam.

Werkgelegenheid
Met 3 nieuwe units kan dit nog eens 250 banen opleveren  waarmee de transport-, distributie- en e-commerce sector steeds belangrijker wordt voor de werkgelegenheid in de regio. Naast het werken in een dynamische en groeiende sector biedt de T-Port Logistic Campus het XL business park een zeer aangenaam werkklimaat in een groene werkomgeving. De overheden, het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen doen ook hun duit in het zakje met een pro-actieve opstelling. Deze samenwerking vindt plaats in Port of Twente, een organisatie waar de drie O’s samenkomen voor  een optimale samenwerking.  

More news