X close form

Contact

To contact me for questions or information, please fill out this form.

Prefer to call?
You can reach me at +31 (0)6 31 97 43 36

Or call me at +31 (0)6 57 866 096

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Groep Heylen HQ
heylenwarehouses.com

T-Port

Logistic
Campus

XL Businesspark Twente

Speelgoedgigant VTECH komt naar nieuwe T-Port Logistic Campus in Almelo

Samen met Bleckmann is VTech het eerste bedrijf dat zich gaat vestigen op de T-Port Logistic Campus in Almelo

Back to news
February 8, 2018

Samen met Bleckmann is VTech het eerste bedrijf dat zich gaat vestigen op de T-Port Logistic Campus in Almelo, een vastgoedproject van het Belgische Groep Heylen. Bleckmann huurt een gedeelte van ruim 43.000 m2 warehouse om de gehele Europese logistieke operatie van de speelgoedfabrikant in goede banen te leiden. De enorme klus zal naar schatting 250 nieuwe arbeidsplaatsen in de regio opleveren.

Op het XL Businesspark Twente, aan de A35 in Almelo, bouwt Groep Heylen T-Port Logistic Campus, een zeer groot state-of-the-art logistiek complex met een totale oppervlakte van maar liefst 180.000 m2. Met de komst van VTech en Bleckmann is de eerste grote stap gezet in de ontwikkeling van de nieuwe campus. De campus is flexibel in te delen en wordt aan verschillende partijen verhuurd volgens een campusmodel waarbij huurders faciliteiten kunnen delen.

Marktleiders

VTech, de wereldwijde marktleider op vlak van hoogwaardig elektronisch speelgoed, was al langer op zoek naar een toekomstbestendige oplossing voor haar logistieke vraagstukken in Europa. “Onze leidende positie in de Fashion & Lifestyle marktsegmenten heeft ons in staat gesteld ook voor VTech een maatwerkoplossing te bouwen die voor hen het meest aantrekkelijk bleek,” zegt Jurrie-Jan Tap, Marketing en Sales Director van Bleckmann. “Dienstverlening aan de speelgoedbranche vergt een grote mate van flexibiliteit, met name rond sterke piekmomenten aan het einde van het jaar. Dergelijke marktkarakteristieken zijn voor ons zeer vertrouwd.”

Logistieke hotspot

Vanuit T-port Logistic Campus worden de producten van VTech verdeeld over heel Europa. “T-Port Logistic Campus is een geweldige locatie,” stelt Johan Milliau, CEO van Bleckmann. “Almelo ligt in het hart van Europa. Dit is de nieuwe logistieke hotspot van Nederland. Deze plek is zowel over het spoor, over het water als over de weg optimaal bereikbaar. Binnen een paar uur ben je in Rotterdam, Antwerpen of Hamburg. De moderne Combi Terminal Twente staat naast de deur om containers zo van het schip naar T-Port te brengen, en andersom. Deze locatie biedt geweldige kansen.”

Ook Bob Loohuis van Groep Heylen spreekt over een bijzondere locatie. “De bereikbaarheid is top. Maar wat deze regio echt bijzonder maakt, zijn de mensen. Je hebt hier voldoende gemotiveerd personeel beschikbaar. We zoeken daarom nu al de samenwerking met het onderwijs, de gemeente en het Werkplein Twente om te zorgen dat we straks de arbeidskrachten klaar hebben staan die we nodig hebben. Met Bleckmann/VTech is de eerste huurder gecontracteerd en we verwachten dat andere namen snel zullen volgen.”

Planning

In januari is de bouw gestart van de eerste units op T-Port Logistic Campus. Dit is het gedeelte waar VTech zich zal vestigen. Naar verwachting komt VTech rond juli 2018 naar T-Port Logistic Campus in Almelo.

More news